restaurang Syre
växtbaserad mat att samlas kring
Restaurang Syre är en växtbaserad restaurang där smakerna från Mellanöstern möter den franska matlagningsteknikens finess. Menyn, skapad av Jonas Thuresson och Olivia Hellmouth – tidigare kockar på den hyllade Fröjdas – erbjuder en matupplevelse som både utmanar och inspirerar.

Dela maten, dela upplevelsen
I det som en gång var en sportbar har något helt annat tagit form. Restaurang Syre är idag en grön samlingsplats med fokus på det växtbaserade köket – där smaker från Mellanöstern och Frankrike möts i nya, nyfiket sammansatta kombinationer.
Menyn är helt växtbaserad och gjord för att delas. Små och mellanstora rätter serveras för att skapa just det – samtal, gemenskap och nyfikenhet vid bordet. Här handlar maten inte bara om vad som ligger på tallriken, utan om känslan runt den.
På menyn kan du hitta rätter som linsdolmar med chiliolja och solrosfrön, krispig börek fylld med tofu, vegansk feta och mynta, eller en rödbetsterrine med örtig färskost, friterad lök och valnötter.
Restaurang Syre har öppet fredag och lördag kväll – en plats för den som vill äta gott, upptäcka något nytt och dela det med andra.
Mer sugen på fika?
Vi serverar fika varje dag - Läs mer HÄR.